‘’A tartalom a király’’

Az idézet Bill Gatestől származik és túlzás nélkül a digitális marketing egyik legtöbbet használt aforizmája, hiszen jól érzékelteti, mennyire fontos a minőségi tartalom.

De vajon tudjuk-e, hogy pontosan miért ennyire fontos a releváns, igényes és informatív kontent?

A rövid válasz: mert a jó tartalommarketing növeli a bevételt.

A hosszabb: minden felhasználó tartalmat keres, legyen az videó, blogbejegyzés, fotó, mém..ez mind mind az.  Minél több és minél jobb kontent van a weboldalunkon, annál jobban megfelelünk a Google céljainak, így ezzel arányosan nagyobb forgalmat is generálunk.

Létrehozhatod a világ legnagyobb, legjobban célzott hirdetési kampányát, nem sok hasznod lesz belőle tartalom nélkül, de fontos, hogy ez utóbbi RELEVÁNS-EGYEDI-MINŐSÉGI legyen, máskülönben többet árt, mint használ. 

A tartalmad nem csak a konkurenciával verseng,  de a felhasználók által létrehozott tartalmakkal és szakmai publikációk garmadájával is. A figyelem megragadása és megtartása talán a legfontosabb kihívás ennél a topiknál, ehhez gyűjtöttünk pár tedd és ne tedd tippet!

TEDD: Ismerd a célközönséged!

Azonosítsd és dokumentáld a kulcsfontosságú demográfiai adatokat, a fájdalmi pontokat és a megcélzott vásárlók igényeit. Kreálj perszónákat, végezz kulcsszókutatást, hogy biztos annak és arról szóljon a kontent, akinek és amiről kell.

NE TEDD: Ne a mennyiség legyen fókuszban!

Minőség a mennyiség felett! Ideális esetben a minőség és a mennyiség is adott, de ha már választani kell, inkább az előbbi. Ha közepes tartalmú adatfolyamot ömlesztesz, akkor valószínű, hogy erőfeszítéseid kevésbé térülnek meg.  Törekedj minőségi, koncepciózus bejegyzésekre éles képekkel, odavágó idézetekkel.

TEDD: Lógj ki a sorból!

Bár elengedhetetlen, hogy tudd, mit csinálnak a versenytársaid, ami nekik működik, nem feltétlenül működik neked is. Ne csak másolj, merj eredeti és frappáns, néha akár polgárpukkasztó punk lenni- tűnj ki a tömegből!

NE TEDD: Semleges hangvétel

Mi történik, ha egy halom száraz adatot öntünk a hallgatóságra?

 A közönség célirányosan csak a hallottak értelmezésére fog figyelni. Ehelyett engedd, hogy az olvasóid kapcsolódjanak a kontenthez! A jól felépített narratíva „kényszerítő hatású” lehet, hatást gyakorolhat az attitűdre, hitre  és végül a viselkedésre is. Durva, de a  jó sztorik beindítják az agy oxitocin-szintézisét, ez pedig növeli az empátiát és másokkal való együttműködésre, bizalomra ösztönöz!

TEDD: Kövesd a 80/20 elvét!

Erről már volt szó, és biztosan lesz is még! A kész tartalom 20% -át kreáld tényleges sales fókusszal,  a maradék 80% legyen value kontent, ami szórakoztat, ismeretet terjeszt, stb. Használd mind az organikus, mind a fizetős csatornákat, hogy a tartalom végül értő közönség elé kerülhessen.!

Ne Tedd: Ne beszélj folyamatosan a termékedről / szolgáltatásodról.

A véletlen találatból ritkán lesz lead, olvasóként viszont piszkosul bosszantó, az unalmas értékesítési lépéseket végigjárni.

TEDD: Légy interaktív!

A tízmillió VIP vendég országában élünk, de egyébként is létkérdés, hogy a közönséged tagjai egyedinek érezzék magukat.

“Taggelj, kommentelj, mi a véleményed, szavazz… gagyinak tűnhetnek ezek a trükkök, és tulajdonképp azok is, de működnek. Mindenkinek van véleménye, a legtöbben szeretik ha másokkal is megoszthatják a sajátjukat, így nem szabad kihagyni ezt a ziccert. Légy provokatív, kérdezz, a lényeg a személyes érintettség.

Neked mi volt a jeled?

A szimbólumok meghatározó részei életünknek, pláne, ha olyan mértékű önazonosságról van szó, mint egy ovis jelnél! A jelképek egyetemesek, ezekkel találkozhatunk álomszimbólumokban, firkákban, gyerekrajzokban, de

Tovább olvasom »

Az Engagement rate

Az Engagement rate az Instagramon jól mutatja, mennyire elkötelezett a célközönségünk a tartalmaink iránt. De mi az a szám? Mennyinél is állunk jól? Hogyan számoljuk

Tovább olvasom »

A 80/20 SZABÁLY

A 80 / 20 a marketingeseknél az aranymetszés. Amennyire egyszerű, annyira fontos és nagyszerű kapaszkodó a kontent gyártás során. Tényleg pofon egyszerű: a lényeg, hogy

Tovább olvasom »
Szuper, szeretnék konzultációt kérni, hogy megbeszéljük,
miként lesz sikeres a digitális marketingem!
Windling_logo_vertical

Kapcsolat

© 2018 Windling Consulting. Minden jog fenntartva.