Az Engagement rate

Az Engagement rate az Instagramon jól mutatja, mennyire elkötelezett a célközönségünk a tartalmaink iránt.

De mi az a szám? Mennyinél is állunk jól? Hogyan számoljuk ki?

Ezekről lesz most szó!

A jó arány fontos mert jelez a közönséggel való kapcsolatról és a posztok eléréséről. Az Instagram átlagos aktivitási ráta globálisan 5%-ra tehető. Érdemes különbséget tenni azonban a kicsi/nagy, üzleti/céges és személyes fiókok között.  Akár hirdető vagy, akár tartalomgyártó, hasznos tudni róla : a jó engagement rate a bejegyzéseid reklám értékét is növeli.

De hogyan is számold ki ezt az arányt? A legegyszerűbben így:

Az Engagement rate

Ha nem szeretsz fejben számolni, akkor barátod a google, többféle oldalon egyszerűen a felhasználóneved megadásával kiszámolja neked egy algoritmus.

Ha nem túl jó a szám amit kaptál, azaz egy üzleti profil esetében 5%, személyes vagy influencer profil esetében 10% alatti eredménynél akkor bizony el kell gondolkodnod, mi lehet a gond a tartalmakkal.

A megoldás nem a lájkvásár lesz, ránézésre is könnyű megmondani, ha autentikus bázisépítés helyett a bűn útjára csábultál!

Hosszútávon monetizálható, valós követőket csak a tartalommarketing stratégiád teremthet. Fontos a kapcsolódás másokkal, ha egyedül nem megy, tanácsadás keretében személyre szabottan tudunk erről egyeztetni!

Neked mi volt a jeled?

A szimbólumok meghatározó részei életünknek, pláne, ha olyan mértékű önazonosságról van szó, mint egy ovis jelnél! A jelképek egyetemesek, ezekkel találkozhatunk álomszimbólumokban, firkákban, gyerekrajzokban, de

Tovább olvasom »

A 80/20 SZABÁLY

A 80 / 20 a marketingeseknél az aranymetszés. Amennyire egyszerű, annyira fontos és nagyszerű kapaszkodó a kontent gyártás során. Tényleg pofon egyszerű: a lényeg, hogy

Tovább olvasom »
Szuper, szeretnék konzultációt kérni, hogy megbeszéljük,
miként lesz sikeres a digitális marketingem!
WINDLING – Online marketing stratégia | Márkaépítés | Értékesítés | Eredményes közösségi média stratégiák

Kapcsolat

© 2018 Windling Consulting. Minden jog fenntartva.