Timing, mindenek felett!

Szuper, megvan a célközönséged. Megvan, hogy mikor milyen content-re van szükséged. Már csak egy dolog van hátra: a helyes időzítés. Nem csak az akciófilmekben múlik minden ezen. Nézzünk egy-két példát, hogyan is érdemes ezt csinálni!

Haladjunk lépésenként!

  1. Használj online naptárat, például a Google Calendar-t a tervezéshez! Ideális esetben, ha teheted, 3 hónapra tervezz előre és tárazd is be a content-eket!

  2. Monitorozz, mérj, következtess, tervezz! Például van egy marketing célod, eladni X mennyiségű terméket. Nézd meg, hogy mennyi tartalmat kellett legyártani, hogy elérd ezt a számot! Így legközelebbi nagy menethez már van is viszonyítási alapod.

  3. Egzakt dátumokkal és tartalmakkal tervezz! Például: heti 1 blog poszt, heti 2 Facebook poszt. Tűzz ki dátumot, mikor jelenteted meg az e-book-odat! Vagy, hogy mikor rukkolsz elő az első videós tartalommal.

  4. Figyelj oda a különleges dátumokra! Például Halloween, vagy karácsony alkalmából készülj ünnepi tartalmakkal!

  5. Különleges nap a cég életében? Új kolléga? Csapatépítő? Használd fel ezeket az eseményeket arra, hogy menő tartalmakat gyárthass!

  6. Az epic content-eket hype-old ahol csak tudod! Például kiadsz egy kutatási eredményeket feldolgozó anyagot, vagy egy case study-t? Akkor hívd fel rá a figyelmet a blogon, posztolj róla Facebook-on, sztorizz Instán!

De hogy néz ki egy ilyen timing plan, vagy roadmap? Például így!

A séma alapja a következő:

  1. a téma megadása;

  2. részletes leírás a tartalomról, forma kiválasztása;

  3. kulcsszavak megadása;

  4. a célközönség megjelölése.

Akár napi, vagy heti lebontásban is lehet tervezni. Jelölj ki felelősöket!

Szóval vedd alapul például a fenti tervet, de ne csak a tervezésig juss el! Gyárts tartalmakat! Ha igazán előrelátó vagy, akkor több hónapra előre megvagy pár örökzöld témával, hogy ne zavarhassa meg az álmod semmiféle content pánik. Nem túl jó az éjszaka közepén felriadni, hogy nincs meg a holnapi Facebook poszt. Egy idő után már úgyis a kisujjadban lesz a rendszer, addig is kísérletezz, figyeld a célközönséged reakcióit! 

Tervezz, és tervezz újra, ha kell! Senkinek nem megy minden első próbálkozásra, ne feledd, hogy a hibáidból és a kudarcokból fogsz a legtöbbet tanulni! Ha viszont inkább a könnyebb utat választanád, még mindig bízhatod magad profikra.

Sok sikert az első content stratégiához!

Az Engagement rate

Az Engagement rate az Instagramon jól mutatja, mennyire elkötelezett a célközönségünk a tartalmaink iránt. De mi az a szám? Mennyinél is állunk jól? Hogyan számoljuk

Tovább olvasom »

A 80/20 SZABÁLY

A 80 / 20 a marketingeseknél az aranymetszés. Amennyire egyszerű, annyira fontos és nagyszerű kapaszkodó a kontent gyártás során. Tényleg pofon egyszerű: a lényeg, hogy

Tovább olvasom »
Szuper, szeretnék konzultációt kérni, hogy megbeszéljük,
miként lesz sikeres a digitális marketingem!
Windling_logo_vertical

Kapcsolat

© 2018 Windling Consulting. Minden jog fenntartva.